Pagina's

maandag 13 juni 2016

De Duurzame Ontdekbus

Duurzaamheid en techniek, thema's die belangrijk zijn in een tijd waarin het klimaat verandert, het milieu bescherming nodig heeft én we graag een leefbare wereld aan onze kinderen door willen geven. Dus hoe vroeger je kinderen hiermee kennis laat maken hoe beter! Bovendien zijn het hele leuke thema's om mee bezig te zijn, vooral als je kijkt hoe de Duurzame Ontdekbus dat doet.

De Duurzame Ontdekbus
Een bus die rijdt op groen gas. Een bus waarvan de elektriciteit wordt opgewekt door een zonnepaneel. Een bus vol duurzame snufjes voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 16 jaar. Speciaal vor kinderen die het leuk vinden om zelf dingen te ontdekken en te maken, proefjes te doen of aan de slag te gaan met techniek.


Stichting Doezo?!
De Duurzame Ontdekbus is ontwikkeld door Stichting Doezo?! en rijdt al enkele jaren langs scholen, buitenschoolse opvang en evenementen. Sinds februari van dit jaar is de bus een zelfstandige mobiele vleugel van Stichting Doezo?!In en rond de bus kan je met zo'n 40 proefjes en experimenten ontdekken dat eigenlijk iedereen best veel kan doen om er voor te zorgen dat de wereld in de toekomst net zo prettig leefbaar blijft als nu. Misschien vind jij dat ook belangrijk? Daarnaast is proefjes doen over wetenschap, techniek en duurzaamheid natuurlijk ook gewoon leuk!

Voor wie is de Duurzame Ontdekbus?
De Ontdekbus kan langskomen op school bij alle groepen van het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.
Of op locatie bij de buitenschoolse opvang voor de allerjongsten, 4-5 jaar, de middengroep, 6-7 jaar en de 8 plus groep, zelfs bij de peuters...
Ook kan je de bus tegenkomen op festivals en evenementen.


De Duurzame Ontdekbus rijdt door heel Nederland. Zie je hem staan, ga dan vooral even kijken!
1 opmerking:

  1. Wat een leuk initiatief! Daar zou ik met mijn Kia Picanto nog wel het een en ander van kunnen leren. Misschien dat ik ook een zonnepaneel laat plaatsen om mijn auto. Geen idee of dat wel realistisch is, maar het idee om naar zo'n initiatief te streven is wel leuk. Helaas valt er niet veel te ontdekken in mijn auto, behalve wat lege sportflessen. Hah!

    BeantwoordenVerwijderen